Algemene informatie

Voor wie is De Utrechtse Voetbalschool?

De Utrechtse Voetbalschool (hierna: UVS) is er voor jongens en meisjes, tussen de 4 en 12 jaar. De UVS organiseert techniek-, individuele training en in de vakantie voetbalkampen bij D.O.S.C. in Den Dolder en bij FC De Bilt in De Bilt.

Club ondersteunend

De UVS is niet clubgebonden, maar werkt juist club ondersteunend. De deelnemers trainen bij hun eigen club en krijgen een extra techniektraining op de voetbalschool. Door het trainen met gecertificeerde trainers zal het voetbalniveau verbeterd worden, waar de clubs ook weer voordeel van hebben.

Trainers

De UVS werkt met (gecertificeerde) voetbaltrainers, die al verschillende jaren ervaring hebben met het geven van trainingen aan de jongste jeugd.

Cursusopzet

Bij de UVS wordt er gewerkt met lespakketten (drie van tien lessen en één van vijf lessen). De duur van een training is één uur en vijftien minuten. De trainingen zullen plaatsvinden op vrijdagmiddag bij FC De Bilt. Nieuwe deelnemers kunnen zich eenvoudig inschrijven voor de techniektrainingen bij FC De Bilt.

Kosten

De kosten van het eerste lespakket zijn 175 euro (inclusief trainingspak en voetbaltenue). Wanneer je al in het bezit bent van ons tenue, dan betaal je 1OO euro per tien weken (omgerekend dus tien euro per training). Na aanmelding ontvang je van ons een factuur via de mail.

Kleding

Het tenue van de UVS bestaat uit een voetbalshirt, -broekje en -sokken van Nike. Het is verplicht om dit tenue aan te schaffen, zodat wij gedurende onze techniektrainingen de juiste uitstraling kunnen visualiseren. Dit betekent dus dat iedereen in hetzelfde tenue traint!

Locatie

De techniektrainingen vinden op vrijdagmiddag plaats van 17:OO – 18:15 uur bij FC De Bilt (Weltevreden 1, De Bilt).

Trainingen

De trainingen van de UVS zijn (met uitzondering van loopcoördinatie) altijd met bal en alle basisprincipes van het voetbal krijgen aandacht. De meeste aandacht gaat uit naar de juiste (basis)techniek. De oefenvormen worden aangepast aan de leeftijd en het niveau van de spelers.

Voelen als een prof

Alle jonge voetballers dromen ervan prof te worden. Bij de UVS dragen ze allemaal hetzelfde tenue, moet iedereen op tijd aanwezig zijn, wordt er professioneel getraind en er is respect voor medespelers en tegenstanders. Wij willen ze dat gevoel van ‘prof’ zijn geven en hopen natuurlijk iemand van de UVS terug te zien bij een echte profclub.

Belasting

De training van de UVS is een extra trainingsmoment welke prima past naast de training(en) van de voetbalclub. Een uur extra beweging is niet te veel, maar eerder een prima aanvulling op het beweegpatroon van kinderen.

De Utrechtse Voetbalschool - Gratis Proeftraining